Cesta farmou a plantážemi k výživnému prášku

Cesta farmou a plantážemi k výživnému prášku

Pokud jste někdy slyšeli o kratomu, pravděpodobně jste zjistili, že pochází z Asie. Konkrétně jde o stromy rostoucí v Indonésii, které jsou celé pokryty zelenými listy. Prášek z těchto listů se používá k výrobě různých nápojů a doplňků stravy. Ale jak tento prášek vzniká? A jak si můžete být jisti, že je bezpečný konzumovat?


Jedním z prvních kroků při výrobě kratomového prášku je sklizeň listů. Sklízení se provádí ručně a může být dost fyzicky náročné. Musí se totiž odebrat pouze mladé listy, které jsou nejvyživnější a mají nejvíce účinných látek. Poté listy putují na farmy a plantáže, kde se suší na slunci po dobu několika dnů.

Když jsou listy úplně suché, jsou odeslány na další zpracování. Nejčastěji se listy rozdrtí na malé kousky a vylouhují pomocí různých rozpouštědel. To se obvykle provádí v továrnách, které se specializují na výrobu kratomových produktů. Následně se získaný extrakt zpracovává do podoby prášku.

 

Ale jak můžeme být jisti, že kratom, který si kupujeme, je bezpečný konzumovat?

Legitimní výrobci kratomu umisťují své produkty ke kontrole do laboratoří, aby se ujistili, že jsou zcela bezpečné. Tyto laboratoře testují výrobky na plísně, bakterie a pesticidy. Také kontrolují, zda neobsahují nebezpečné těžké kovy. Všechny tyto kontroly jsou důležité, protože pokud by se v kratomových výrobcích objevily škodlivé látky, mohly by mít vážné dopady na naše zdraví.


Pokud se zajímáte o kratomové produkty a chcete si být jisti, že mají nejvyšší kvalitu, měli byste si uvědomit, že takové produkty nemusí být levné. Kvalitní kratom vyžaduje hodně práce a zdrojů, a proto má vyšší cenu. Protože kratom je stále poměrně nový produkt, mohou být jeho účinky a dlouhodobé dopady na zdraví v některých případech nejisté. Vždy buďte opatrní a testujte pomalu. 

Kratom je stále relativně neznámý produkt v západních zemích, ale jejich popularity roste. Bylo by však chybou si myslet, že je to jen další módní doplněk stravy. Kvalitní kratom může být skvělou volbou pro lidi, kteří trpí bolestí nebo hledají pomoc při úzkosti nebo deprese. Vzhledem k tomu, jak důležité jsou bezpečnostní kontroly při výrobě kratomu, je důležité nakupovat pouze u prověřených výrobců a prodejců. Pokud máte jakékoli otázky ohledně kratomových produktů, obraťte se na odborníka, který vám může poradit, jak využít tyto rostliny nejbezpečněji a nejúčinněji.

Zpět na blog