druhy kratomu

Rodíly mezi kratomem Bali, Borneo, Jonkkong a rozdíl v brvách kratomu

Kratom, který je také známý jako Mitragyna speciosa, je rostlina se svými kořeny v jihovýchodní Asii. Rostlina se používá v mnoha zemích pro své přínosy pro zdraví jako jsou například zlepšení nálady, zvýšení energie a zlepšení stavu úzkosti. Existuje několik druhů kratomu, včetně Bali, Borneo a Jonkkong. Tyto druhy se liší v účincích a v procesu fermentace. V této příspěvku se podíváme na rozdíly mezi zeleným, červeným, bílým a žlutým kratomem a jak se zpracovávají.

 

 

Zelený kratom se pěstuje v oblastech jako Bali a Borneo. Zelený kratom je často používán pro zlepšení nálady, zvýšení energie a soustředění. To je ideální pro lidi, kteří chtějí zlepšit svou produktivitu. V závislosti na způsobu zpracování mohou být účinky kratomu kratkodobé nebo delší.

 

Červený kratom je zase pěstován hlavně v oblastech Borneo, Sumatra a Bali. Červený kratom je často používán pro snížení úzkosti a zmírnění bolesti. To je ideální pro lidi, kteří trpí silnými bolestmi a nechtějí brát silné léky proti bolesti. Účinky červeného kratomu jsou obvykle delší a mohou pomoci zlepšit kvalitu spánku.

 

Bílý kratom se běžně pěstuje v oblastech jako Sumatra a Bali. Bílý kratom je často používán pro zlepšení rozšíření a koncentrace. To je ideální pro lidi, kteří potřebují zvýšit svou produktivitu a soustředění v práci či studiu. Bílý kratom je známý také pro své stimulační účinky. Účinky bílého kratomu jsou obvykle dlouhodobé.

 

 

Žlutý kratom se obvykle pěstuje v oblasti Borneo. Žlutý kratom se zpracovává s podobným procesem jako zelený kratom, ale s delší dobou fermentace. To dává žlutému kratomu některé z léčebných účinků červeného kratomu a stimulační účinky zeleného kratomu. Žlutý kratom má také menší účinky. Proto je často používán pro zlepšení nálady a úlevu od stresu. Pro nejlepší výsledky se doporučuje užívat žlutý kratom ve spojení s jiným druhem.

 

Jak se kratom zpracovává? Kratom se recykluje, fermentuje a suší. Když jsou kratomové lístky recyklovány, zůstane na nich více zelí, což dává kratomu zelenou barvu. Pokud se kratom nechá fermentovat déle, stanou se listy více červenými. Kromě toho se kratom suší na slunci, aby se odstranila vlhkost z lístků.

 

Existuje mnoho druhů kratomu, které pomáhají zlepšit náladu, energii, koncentraci a zmírnění bolesti. Bali, Borneo a Jonkkong jsou populárními oblastmi pro pěstování a zpracovávání. Zelený, červený, bílý a žlutý kratom mají různé účinky, takže je důležité vybrat ten správný pro své potřeby. Kromě toho, jak se kratom fermentuje a suší, také ovlivňuje jeho účinky. Je důležité se o kratomu dozvědět více a konzultovat s odborníkem, než ho začnete užívat.

Zpět na blog